Wat is een orb?

Wat je eigenlijk eerst moet weten is dat een orb dus een ziel bevat. Een mens, dier, plant ooit is geweest, en dat wij alle er zo ook uit zien van binnen. We wonen namelijk in dit lichaam en als wij overgaan, gaan wij over als een klein licht bolletje genoemd een ORB.

Deze opvatting wordt echter door niet iedereen in het paranormale kamp ondersteund. Er zijn mensen die vasthouden aan het idee dat orbs veroorzaakt worden door:

  • Geesten
  • Engelen/Beschermgeesten
  • Buitenaards leven
  • Elven, feeën
  • Interdimensionele wezens
  • Mensen uit de toekomst
  • Onopgemerkte levensvorm

Het woord orbs is afgeleid van het Latijnse woord oribis wat cirkel betekend. Een orb word ook wel eens een lichtbol genoemd maar het is eigenlijk de ziel van een overleden iemand, het hoeft niet specifiek van een mens te zijn het kan  bijvoorbeeld ook van een dier of plant zijn.

Een orb bestaat uit energie en trillingen.

Dus er bestaan dan ook orbs die als een lichtbolletje bijvoorbeeld opvallen op een foto.
Ze kunnen in allerlei verschillende maten verschijnen.
Het ziet er echt uit als een rondje of ze komen ook voor in een iets ovalere vorm en sommige mensen zijn ervan overtuigd dat er soms een gezicht in te zien is.

Vuiltjes op de lens

Vroeger dachten mensen dat orbs die op foto’s verschenen kleine stofdeeltjes waren, die het licht reflecteerden van een camera en op die manier een soort van lichtbolletje veroorzaakte op de foto. Dit was ook vaak het geval gezien de hoeveelheid licht die er gebruikt werd gepaard met de slechte kwaliteit van de vroegere camera’s, was dit ook niet zo vreemd.

Sinds de opkomst van de digitale fotografie verschijnen er te pas en onpas vreemde oplichtende 'bolletjes' op de foto's. Het verschijnsel noemt men Orbs en vormt een dankbaar onderwerp voor de discussie over wat het is dat we op de gevoelige plaat zien. Stofjes en andere deeltje volgens de één en entiteiten of buiten dimensionale intelligenties volgens anderen. Onlangs vond in Arizona, USA het eerste congres plaats over Orbs. Wat zegt de wetenschap tegenwoordig over het verschijnsel.

Wetenschappers

Volgens een groot deel van de aanwezige wetenschappers die deelnamen aan het congres zijn Orbsen plasma-achtige 'balletjes van energie' die gedetecteerd kunnen worden door onder andere digitale camera's. Ze kunnen buiten de bekende bolvorm ook vormen aannemen zoals kleine 'wervelwindjes'. Ieder Orb heeft zijn eigen unieke interne structuur. Volgens Heinemann kunnen orbsen zich verplaatsen met snelheden tot wel 700 kilometer per uur.

Een kleiner deel van de wetenschappers gaat een stap verder en denkt dat de orbsen een zekere vorm van intelligentie bezitten. Weer een kleiner deel betrekt orbsen op het spirituele vlak.

Natuurlijk waren er ook sceptische geluiden te horen. Zo menen Gary Schwartz (prof. Psychiatrie) en Katherine Creath (Univ. van Arizona) dat men te snel orbsen toeschrijft aan paranormale activiteiten en dergelijke. Temeer dat het gewoon reflecties zouden kunnen zijn vanuit de ongecontroleerde omgeving waarin de foto's gemaakt zijn.

Anderzijds zijn er opnames van orbsen in nagenoeg stofvrije of zelf open ruimten. Met name opnames van walvissen en dolfijnen op volle zee laten zien dat orbsen een sterke voorkeur schijnen te hebben om zich rondom deze beesten te manifesteren.

Hoewel de wetenschap er nog lang niet uit is mogen we ondertussen wel veilig aannemen dat louter stof geen afdoende verklaring voor het fenomeen is. De vraag is nu welke takken van sport zoals kwantum fysica, parapsychologie of natuurkunde het fenomeen het beste kan verklaren.

Entiteit / Orb herkennen

Er zijn een aantal manieren om een orb te herkennen:

  • de kring om de bol heen waardoor te zien is dat de lichtbol energie bezit
  • sommige hebben een soort van patroon wat zich herhaald
  • in sommige is een gezicht of zijn initialen te zien

Op de foto is duidelijk aan de linkerkant van de orb een gezicht te zien.Orb met gezicht

 

Bron: © 2009 - 2011 Bembi

gepubliceerd in Spiritueel (Mens en Gezondheid) op 05-07-2009.

 

Cookies helpen ons onze services te leveren. Door onze services te gebruiken, geeft u aan akkoord te gaan met ons gebruik van cookies. OK